GŁÓWNE KIERUNKI DZIAŁALNOŚCI
-
Opracowywanie nowych i modyfikacja istniejących procesów technologicznych wytwarzania koncentratów spożywczych o wysokiej wartości żywieniowej i użytkowej.
-
Opracowywanie i doskonalenie technologii i techniki produkcji żywności dla dzieci chorych i zdrowych o składzie zgodnym z najnowszymi wymaganiami żywieniowymi.
-
Opracowywanie i doskonalenie technologii i techniki produkcji żywności specjalnej i dietetycznej.
-
Opracowywanie nowych rodzajów modyfikowanych kaw naturalnych.
-
Wprowadzanie ulepszonych, bardziej ekonomicznych materiałów opakowaniowych i opakowań oraz technik pakowania i przechowywania.
-
Opracowywanie nowych metod analitycznych i kontroli jakości wyrobów i procesów technologicznych.
Usługi w zakresie:
- analityki żywności,
- doradztwa w zakresie techniki i technologii produkcji,
- realizacji procesów w skali ćwierć- i półtechnicznej,
- działalności normalizacyjnej,
- informacji naukowej, technicznej i ekonomicznej oraz ochrony własności intelektualnej i przemysłowej.
Powrót na stronę poprzednią