CENTRALNE LABORATORIUM PRZEMYSŁU KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH
ul. Starołęcka 40, 61-361 Poznań
tel. (0-61) 79-32-41; 79-34-72;
fax (0-61) 79-34-83; tlx 0413787 clks pl
Rok założenia: 1962
Liczba zatrudnionych pracowników: 58 osób, w tym: 30 pracowników naukowo-badawczych
Oferta dla producentów koncentratów spożywczych
-
nowe receptury zup, sosów, ciast, deserów, napojów, przypraw w proszku, produktów dla niemowląt i dzieci, w tym żywności dietetycznej;
-
aplikacja aromatów, barwników i innych dodatków funkcjonalnych;
-
technologie nowych rodzajów modyfikowanych kaw naturalnych;
-
opracowywanie procesów technologicznych z zastosowaniem technik rozdrabniania, mieszania, ekstrakcji, zagęszczania, suszenia, aglomeracji, pakowania oraz usługowe produkcje małotonażowe;
-
analiza żywności i badania przechowalnicze (w tym oznaczanie zawartości witamin i metali);
-
badania giętkich materiałów opakowaniowych;
-
opracowania literaturowe i normalizacyjne.
GŁÓWNE KIERUNKI DZIAŁALNOCI
OSIĄGNIÊCIA I DOROBEK
POSIADANE AKREDYTACJE I ICH ZAKRES
WSPÓŁPRACA KRAJOWA I ZAGRANICZNA
Powrót na stronę główną informatora
Spis alfabetyczny
Spis branżowy